Inaugurele rede en ander activiteiten op 13 januari 2017

IMG_0375Op de dag dat vader John Behr zijn inaugurele rede gaf als hoogleraar op de Metropoliet Kallistos Ware leerstoel in de Orthodoxe Theologie waren er verschillende activiteiten:

10:15  Openbare expert meeting in de filmzaal van de PThU: vader John Behr ging in gesprek met een aantal theologen over drie hoofdstukken van zijn nieuwe boek over het Evangelie van Johannes. De respondenten waren de Syrisch-orthodoxe Aartsbisschop Polycarpus, prof. dr. Andrew Louth, prof. dr. Peter-Ben Smit, prof. dr. Cees van der Kooi,  prof. dr. Hans Boersma. De bijeenkomst wordt voorgezeten door prof. dr. Bert Jan Lietaert Peerbolte.

13:30  What’s new at VU: ACOT! in HG-02A00 (collegezaal op de tweede verdieping van het VU-hoofdgebouw): Voorlichting over de drie nieuwe opleidingen van het Amsterdams Centrum voor Orthodoxe Theologie (ACOT), waarvan de eerste (de ‘pre-master’) in september 2017 start.

15:45 Inaugurele rede van vader John Behr in de aula, getiteld: ‘The Paschal Gospel: Reading John in Early and Eastern Christianity’

De inaugurele rede kan bekeken worden op Youtube of op ons VU ChannelDe tekst van de rede kan men hier downloaden en de tekst van de laudatio van de vice-decaan prof. van der Borght hier. Foto’s staan op onze Facebook-pagina.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YOUTUBE
Instagram